kojarzony jest w Polsce gÅ‚ównie z organizacjÄ… wydarzeÅ„ lub imprez, których celem jest zachÄ™cenie potencjalnych klientów do zakupu danego produktu lub skorzystania z tej, a nie innej usÅ‚ugi. Jest jednym z najskuteczniejszych narzÄ™dzi komunikacyjnych. Event marketing czÄ™sto stosowany jest wewnÄ…trz firmy w postaci firmowych rodzinnych pikników czy firmowej rozgrywki np. w paintball. jest to swego rodzaju identyfikacja z firmÄ… oraz skuteczna motywacja pracowników
(fr. praline od nazwiska Pressis-Praslin, marszaÅ‚ka fr., 1598–1675) to rodzaj czekoladki z nadzieniem pomadkowym (masÄ… kremowÄ… lub zawierajÄ…ce w Å›rodku orzechy) Pralinki to istna cukiernicza biżuteria, którÄ… czÄ™sto kupuje siÄ™ na prezent, rzemieÅ›lnicza wizytówka i dowód kunsztu rÄ™cznego wytwarzania wyrobów czekoladowych. Pralina jest to czekoladka dla koneserów, dla których każdy kÄ™s jest prawdziwym Å›wiÄ™tem dla zmysÅ‚ów.
to to przyjÄ™cie o charakterze oficjalnym. Zazwyczaj ma formÄ™ uroczystego, wystawnego obiadu (kolacji) dla wiÄ™kszej liczby osób. Wydawany jest dla uczczenia jakiejÅ› osoby lub z okazji ważnego wydarzenia w firmie. Na przyjÄ™cie to mogÄ… przybyć tylko osoby zaproszone. Na stoÅ‚ach powinny pojawić siÄ™ zarówno przekÄ…ski zimne, ciepÅ‚e dania oraz desery serwowane przez kelnerów lub w postaci stoÅ‚ów szwedzkich. Dekoracje kwiatowe i kolorystyka bankietu dobierane sÄ… odpowiednio do charakteru imprezy.
jest daniem kuchni wÅ‚oskiej. Tradycyjnie przygotowuje siÄ™ je z surowego miÄ™sa – woÅ‚owiny, cielÄ™ciny, Å‚ososia lub tuÅ„czyka. Bardzo cienko pokrojone lub rozbite miÄ™so serwuje siÄ™ zazwyczaj jako przystawkÄ™. Danie pierwszy raz podano w Wenecji w 1950 roku hrabinie Amalii Nani Mocenigo, kiedy ta poinformowaÅ‚a wÅ‚aÅ›ciciela lokalu Harry's Bar, że doktor rekomendowaÅ‚ jej jedzenie miÄ™sa jedynie surowego. WÅ‚aÅ›ciciel baru – Giuseppe Cipriani – nazwaÅ‚ nowe danie Carpaccio, ponieważ przypominaÅ‚o mu ono kolorystycznie obrazy renesansowego malarza weneckiego Vittore Carpaccio. MiÄ™so w Carpaccio jest zazwyczaj polane oliwÄ…, sokiem z cytryny. Podawane jest z dodatkami – saÅ‚atami i cienko pokrojonymi serami, np. parmezanem.
to sposób serwowania posiÅ‚ków w hotelach, rzadziej restauracjach, polegajÄ…cy na udostÄ™pnieniu goÅ›ciom kilkunastu potraw, z których mogÄ… oni uÅ‚ożyć peÅ‚ny posiÅ‚ek z uwzglÄ™dnieniem wÅ‚asnych upodobaÅ„ kulinarnych i dietetycznych. KorzystajÄ…cy ze szwedzkiego stoÅ‚u mogÄ… zazwyczaj najeść siÄ™ do woli za zryczaÅ‚towanÄ… kwotÄ™. Szwedzki stóÅ‚ jest również popularnÄ… formÄ… organizacji przyjęć firmowych i spotkaÅ„ biznesowych, ponieważ jedzenie nie przeszkadza w żaden sposób w rozmowach i nawiÄ…zywaniu kontaktów pomiÄ™dzy uczestnikami, inaczej niż tradycyjna organizacja stoÅ‚u. Nazwa "szwedzki stóÅ‚" wywodzi siÄ™ od szwedzkiej tradycji serwowania tego typu posiÅ‚ków.
(angielskie odpowiedniki Anchovy lub Anchovies) - to pochodzÄ…ce z jÄ™zyka francuskiego okreÅ›lenie na sardelÄ™ - niedużą, bardzo tÅ‚ustÄ… rybÄ™ o ostrym zapachu. SÅ‚owo wymawiane w Polsce jako (anszuÅ‚a). W różnych krajach jest różnie podawana: Å›wieża, surowa, wÄ™dzona, w postaci przetworów: filetów, koreczków lub pasty, czÄ™sto konserwowana z dodatkami. Spożywana bezpoÅ›rednio lub dodawana do farszów miÄ™snych, rybnych, past, oliwek, pizzy i saÅ‚atek. W Hiszpanii dodawana do oliwek..



Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/slownik.php on line 24
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/slownik.php on line 24
Warning: include(modules/modules_adsense_left.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/platne/catering/public_html/modules/slownik.php on line 24
Warning: include() [function.include]: Failed opening 'modules/modules_adsense_left.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php52/lib/php') in /home/platne/catering/public_html/modules/slownik.php on line 24